CONSILIUL ECONOMIC PE LÂNGĂ PRIM-MINISTRUL RM

The Secretariat of the Economic Council to the Prime Minister is supported by the European Bank for Reconstruction and Development, funded by the UK Government’s Good Governance Fund
img
Language

Webinare de suport juridic pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii VIDEO

29 mai 2020 – Secretariatul Consiliului Economic a organizat o ședință preparatoare pentru  3 webinare ce vor fi ținute de Biroul asociat de avocați „Gladei și Partenerii” pe subiecte juridice legate de probleme contractuale și comerț electronic,  relații de muncă și facilități fiscale, și litigii și insolvență.

Obiectivul acestei ședințe a fost colectarea și structurarea subiectelor de interes major, ce vor fi discutate în cadrul proiectului de suport juridic pentru întreprinderile mici și mijlocii (ÎMM) din Republica Moldova, menit să ofere susținere juridică practică întreprinderilor afectate de criză, ce urmează a fi lansat în luna iunie de către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Echipa de susținere a micului business (Advice for Small business) si Echipa Dreptul în Tranziție, cu suportul Fondului Micului Business (Small Business Impact Fund) al BERD și a Guvernului Republicii Coreea.

În cadrul ședinței preparatorii, Liliana Busuioc, directorul executiv al Asociației Întreprinderilor Mici și Mijlocii, a menționat că “aceste webinare trebuie înregistrate și mai apoi rulate, astfel încât să fie accesibile pentru toți cei care nu avut posibilitatea să participe la ele. Iar toate materiale webinarelor să se întocmească într-un limbaj ușor de înțeles. Aceste webinare sunt de un ajutor foarte mare” a mai menționat Liliana Busuioc.

La rândul său, conducătorul Biroului asociat de avocați „Gladei și Partenerii”, Roger Gladei a menționat că în cadrul webinarelor “vor fi identificate necesitățile diferitor jucători ai pieței. De asemenea, va fi optimizat efortul, astfel încât să fie acoperite subiecte de importanță comună pentru diferite grupuri de interes și să se acorde un suport juridic eficace și productiv pentru cei care se ciocnesc cu probleme, inclusiv juridice, zi de zi” a menționat Roger Gladei.

Și reprezentantul Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului ÎMM, Petru Gurgurov a salutat inițiativa lansată ,,deoarece este una foarte așteptată și necesară Întreprinderilor Mici și Mijlocii.,,

La ședința preparatorie on-line au participat peste 40 persoane, printre care reprezentanți ai Asociațiilor de afaceri, instituțiilor de stat și experți economici și juridici.

Secretariatul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru este sprijinit de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, cu susținerea financiară a Fondului Guvernului Marii Britanii pentru Buna Guvernare și de proiectul Corporației Internaționale Financiare Reforma climatului investițional, finanțat de Agenția de Dezvoltare Internațională a Guvernului Suediei.

Secretariatul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru este sprijinit de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, cu susținerea financiară a Fondului Guvernului Marii Britanii pentru Buna Guvernare.

Stay ahead in a rapidly world. Subscribe to Prysm Insights,our monthly look at the critical issues facing global business.