CONSILIUL ECONOMIC PE LÂNGĂ PRIM-MINISTRUL RM

The Secretariat of the Economic Council to the Prime Minister is supported by the European Bank for Reconstruction and Development, funded by the UK Government’s Good Governance Fund
img
Language

10. 00 Suport juridic pentru întreprinderile mici și mijlocii

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Echipa de susținere a micului business (Advice for Small business) si Echipa Dreptul în Tranziție, cu suportul Fondului Micului Business (Small Business Impact Fund) al BERD și a Guvernului Republicii Coreea, a lansat un proiect de suport juridic pentru întreprinderile mici și mijlocii (ÎMM) din Republica Moldova, menit să ofere susținere juridică practică întreprinderilor afectate de criză. Aceasta inițiativă este realizată în colaborare cu Consiliul Economic pe lîngă Prim-ministrul RM.

În calitate de partener juridic a fost selectat Biroul asociat de avocați „Gladei și Partenerii”, ai cărui avocați vor ține 3 webinare pe subiecte juridice legate de (i) probleme contractuale și comerț electronic, (ii) relații de muncă și facilități fiscale, și (iii) litigii și insolvență. De asemenea, după finalizarea webinarelor vor fi elaborate ghiduri scrise explicative axate pe aspectele juridice discutate.

Discuții online pe platforma Consiliului Economic, cu participarea avocaților și reprezentanților asociațiilor de business, în cadrul cărora se vor discuta cazuri concrete și întrebări specifice, ce vor fi incluse (la necesitate) în lista subiectelor abordate în cadrul webinarelor.

Secretariatul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru este sprijinit de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, cu susținerea financiară a Fondului Guvernului Marii Britanii pentru Buna Guvernare.

Căutare