CONSILIUL ECONOMIC PE LÂNGĂ PRIM-MINISTRUL RM

The Secretariat of the Economic Council to the Prime Minister is supported by the European Bank for Reconstruction and Development, funded by the UK Government’s Good Governance Fund
img
Language

71 milioane lei economii pentru business prevăzute de Pachetul de dereglementare nr. 3

Al treilea pachet de de reglementare a activității de antreprenor a fost adoptat de Parlament în primă lectură.

Documentul vine cu modificări la legislația orizontală în domeniul controlului de stat. Printre altele, se extinde domeniile de aplicare a legii, se corectează atribuțiile organelor de control după domeniile de control de stat, sunt introduse contravenții față de inspectori pentru aplicarea măsurilor și sancțiunilor care nu sunt prevăzute expres de lege și se introduc multe alte prevederi benefice pentru comunitatea de afaceri. 

Modificările vin să reducă din riscuri de sancționare pentru business și din povara de conformare în procesul de control de stat. 

Experții au estimat că acest pachet ar putea genera anual 71 de milioane de lei economii pentru antreprenori. 

Modificările legislative au fost  promovate de Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, cu suportul Secretariatului Consiliului Economic și asistență din partea proiectului USAID/MISRA.

Stay ahead in a rapidly world. Subscribe to Prysm Insights,our monthly look at the critical issues facing global business.