CONSILIUL ECONOMIC PE LÂNGĂ PRIM-MINISTRUL RM

The Secretariat of the Economic Council to the Prime Minister is supported by the European Bank for Reconstruction and Development, funded by the UK Government’s Good Governance Fund
img
Language

Legislația națională cu privire la comerțul electronic a fost actualizată după modelul european

Legislația națională cu privire la comerțul electronic a fost actualizată după modelul european

Parlamentul a votat în lectură finală modificări care aliniază legislația națională cu practica europeană actuală în domeniu și elimină o serie de constrângeri care puneau în dificultate dezvoltarea comerțului electronic și sporirea protecției drepturilor consumatorilor, se arată într-un comunicat al Parlamentului.

Prin votul de azi deputații au operat o serie de modificări ce armonizează cadrul legal intern privind comerțul interior, completând-o cu prevederile privind comerțul electronic, noțiunile, modul de notificare, definițiile unităților comerciale fără suprafețe comerciale, etc. De asemenea, modificările au vizat ajustarea legislației cu privire la serviciile societății informaționale, cu privire la antreprenoriat și întreprinderi, cu privire la protecția datelor cu caracter personal și altele.

Potrivit modificărilor la Codul contravențional, consumatorii de servicii electronice vor beneficia de protecție la comerțul online, fiind totodată clarificate obligațiile părților la vânzarea online de produse alcoolice și a metalelor prețioase.

Legea a fost promovată de Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, fiind elaborată cu suportul Consiliului Economic pe lângă Prim ministru și al USAID Moldova (FTA), urmând să intre în vigoare în luna iulie a.c.

Stay ahead in a rapidly world. Subscribe to Prysm Insights,our monthly look at the critical issues facing global business.