CONSILIUL ECONOMIC PE LÂNGĂ PRIM-MINISTRUL RM

The Secretariat of the Economic Council to the Prime Minister is supported by the European Bank for Reconstruction and Development, funded by the UK Government’s Good Governance Fund
img
Language

Facilitarea mediului de afaceri prin mijloace digitale eKYC și eNotary

Facilitarea mediului de afaceri prin mijloace digitale eKYC și eNotary

Un Memorandum de Înțelegere a fost încheiat între Secretariatul Consiliul Economic pe lângă Prim-ministru și Agenția de Guvernare Electronică.

Documentul a fost semnat în format electronic în cadrul evenimentului de lansare a proiectului comun ”Crearea platformelor tehnologice universale eKYC și eNotary”. Acesta se va implementa de către Agenția de Guvernare Electronică cu suportul Băncii Europene pentru Reconstrucție de Dezvoltare și Fondul Guvernului Marii Britanii pentru Buna Guvernare. 

Platforma tehnologică universală eKYC permite identificarea la distanță a clienților – un lucru foarte importantă pentru mediul de afaceri, dar și sectorul public, unde serviciile migrează în online, iar prestarea acestora necesită identificarea persoanei la distanță.

De asemenea, notarizarea electronică sau eNotary este esențială pentru investitorii din țară și de peste hotare, contribuind la reducerea costurilor și timpului consumat pentru diverse tranzacții, care vor putea fi efectuate online.

La finele anului trecut Secretariatul Consiliului Economic a lansat Inițiativa Contactless Business în Moldova. Aceasta printre altele, prevede scanarea întregului spectru de servicii publice pentru business din punct de vedere a digitalizării lor și digitalizarea  celor care au fost ”uitate”.

Într-un final acest lucru trebuie să permită investitorilor, inclusiv din diasporă, să deschidă online și să administreze din orice colț al lumii o afacere în Moldova.  O componentă importantă a acestui proces este crearea în Moldova a platformelor tehnologice universale eKYC și eNotary.

Secretariatul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru, este sprijinit de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, cu susținerea financiară a Fondului Guvernului Marii Britanii pentru Buna Guvernare și de către proiectul grupului Băncii Mondiale „Reforma climatului investițional”, finanțat de Guvernul Suediei.

Secretariatul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru este sprijinit de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, cu susținerea financiară a Fondului Guvernului Marii Britanii pentru Buna Guvernare.

Stay ahead in a rapidly world. Subscribe to Prysm Insights,our monthly look at the critical issues facing global business.