CONSILIUL ECONOMIC PE LÂNGĂ PRIM-MINISTRUL RM

The Secretariat of the Economic Council to the Prime Minister is supported by the European Bank for Reconstruction and Development, funded by the UK Government’s Good Governance Fund
img
Language

A  fost lansat serviciul digital Carnet ATA-online

A  fost lansat serviciul digital Carnet ATA-online

Antreprenorii și persoanele fizice pot depune cereri pentru eliberarea Carnetelor ATA online la Camera de Comerț și Industrie din Moldova.

Carnetul ATA este aplicabil pentru următoarele tipuri de mărfuri:

  • produsele care urmează să fie prezentate la târguri și expoziții, iarmaroace, conferințe sau alte evenimente similare;
  • echipament profesionist (computere, echipament de televizare şi radiodifuziune, aparte foto, instrumente muzicale);
  • obiecte de artă, confecții și bijuterii;
  • mărfuri importate cu scop educativ, științific sau cultural;
  • mărfurile importate în scop umanitar;
  • animale.

Noul serviciu a devenit disponibil după implementarea unui nou modul pe platforma CCI www.client.chamber.md care a fost dezvoltat la propunerea Consiliului Economic pe lângă Prim ministru, cu suportul Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Modulul nou va permite reducerea timpului şi a costurilor aferente emiterii Carnetului. Totodată, crearea modulului este o precondiție pentru implementarea sistemului de Carnete electronice (e-ATA), care este la etapa de pilotare de către Camera de Comerț Internațională  și Organizația Mondială a Vămilor. e-ATA prevede substituirea carnetelor pe suport de hârtie cu cele electronice care vor fi accesibile autorităților vamale din orice stat.

Secretariatul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru, este sprijinit de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, cu susținerea financiară a Fondului Guvernului Marii Britanii pentru Buna Guvernare și de către proiectul grupului Băncii Mondiale „Reforma climatului investițional”, finanțat de Guvernul Suediei.

Secretariatul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru este sprijinit de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, cu susținerea financiară a Fondului Guvernului Marii Britanii pentru Buna Guvernare.

Stay ahead in a rapidly world. Subscribe to Prysm Insights,our monthly look at the critical issues facing global business.