CONSILIUL ECONOMIC PE LÂNGĂ PRIM-MINISTRUL RM

The Secretariat of the Economic Council to the Prime Minister is supported by the European Bank for Reconstruction and Development, funded by the UK Government’s Good Governance Fund
img
Language

Implementarea platformei electronice unice de raportare financiară și statistică

În Decembrie 2019, a fost finalizată implementarea în cadrul ghișeului unic de raportare a ultimilor rapoarte statistice și financiare din cele 26 de rapoarte electronice prezentate Biroului Național de Statistică.

Ghișeul unic electronic de raportare (www.raportare.gov.md) a fost creat și dezvoltat la propunerea și cu suportul experților Secretariatului Consiliului Economic și urmează să reducă substanțial povara de raportare, agenții economici având interacțiunea cu o singură unitate în procesul de raportare.

Adițional, Secretariatul Consiliului Economic urmează să colaboreze cu instituțiile statului în vederea implementării altor rapoarte pe platformă, care la moment sunt prezentate doar pe hârtie și să identifice soluții pentru reducerea poverii de raportare, prin excluderea unor rapoarte sau reducerea cerințelor informaționale din acestea.

Secretariatul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru, este sprijinit de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, cu susținerea financiară a Fondului Guvernului Marii Britanii pentru Buna Guvernare și de către proiectul grupului Băncii Mondiale „Reforma climatului investițional”, finanțat de Suedia.

Stay ahead in a rapidly world. Subscribe to Prysm Insights,our monthly look at the critical issues facing global business.