CONSILIUL ECONOMIC PE LÂNGĂ PRIM-MINISTRUL RM

The Secretariat of the Economic Council to the Prime Minister is supported by the European Bank for Reconstruction and Development, funded by the UK Government’s Good Governance Fund
img
Language

Au fost făcute totalurile Sondajului semi anual de opinie printre membrii Consiliului Economic

94 la sută din respondenții la Sondaj sunt de părere că platforma Consiliului Economic promovează doar inițiative care corespund intereselor mediului de afaceri, bunelor practici internaționale și care sunt susținute de comunitatea internațională. Iar 96% au menționat că subiectele și problemele dezbătute în cadrul Consiliului Economic sunt relevante și actuale.

Toți atâția respondenți sunt de părere că Consiliul Economic este perceput ca o platformă care promovează interesele comunității de afaceri, și nu interesele înguste ale unor grupuri, inclusiv partide politice. 88 la sută din cei care au răspuns la întrebările sondajului au menționat că încrederea dintre Guvern și comunitatea de afaceri s-a îmbunătățit urmare a activității Consiliului Economic.

În total respondenții la sondaj au trebuit să răspundă la 11 întrebări, care au ținut printre altele de popularitatea acestei platforme în rândurile mediului de afaceri, de transparența activității Consiliului și nu în ultimul rând despre necesitatea activității acestuia în perioada următoare. La sondaj au participat 50 din 100 de membri ai Consiliului Economic, din care fac parte asociații de business, organizații internaționale active în domeniul reformelor mediului de afaceri, societatea civilă, mediu academic și instituții ale statului.

Sondajul a fost efectuat în perioada lunii august 2019. Chestionarul se realizează o dată la jumătate de an și este adresat tuturor membrilor Consiliului Economic.

Descarcă rezultatele Sondajului din August 2019

Secretariatul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru, este sprijinit de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, cu susținerea financiară a Fondului Guvernului Marii Britanii pentru Buna Guvernare și de către proiectul grupului Băncii Mondiale „Reforma climatului investițional”, finanțat de Suedia.

Secretariatul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru este sprijinit de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, cu susținerea financiară a Fondului Guvernului Marii Britanii pentru Buna Guvernare.

Stay ahead in a rapidly world. Subscribe to Prysm Insights,our monthly look at the critical issues facing global business.