CONSILIUL ECONOMIC PE LÂNGĂ PRIM-MINISTRUL RM

The Secretariat of the Economic Council to the Prime Minister is supported by the European Bank for Reconstruction and Development, funded by the UK Government’s Good Governance Fund
img
Language

<strong>Consiliul Economic este un instrument esențial în promovarea reformelor economice </strong>

DESCARCĂ SONDAJUL ANUAL 2023

De această părere sunt 96 la sută din respondenții sondajului anual de opinie efectuat în rândul de membrilor Consiliului Economic. Potrivit sondajului 89 la sută din respondenți consideră că Consiliul Economic promovează inițiative  care corespund intereselor asociațiilor de afaceri și bunelor practici internaționale.

Datele mai arată că Consiliul Economic promovează reformele și  inițiativele care contribuie la consolidarea abilitării  femeilor în afaceri. De această părere sunt 96 la sută din respondenți. 94% din respondenți cred că Consiliul Economic promovează inițiative  relevante pentru procesul de digitalizare a economiei și că asigură un dialog eficient între stat și Întreprinderile Mici și Mijlocii pentru a aborda problemele ridicate de IMM-uri.

Sondajul a mai arătat că 93% din respondenți consideră că s-a îmbunătățit mediul de afaceri în  domeniile în care Consiliul Economic și-a desfășurat activitatea.

Respondenții sondajului au mai propus convocarea întâlnirilor mai frecvente între membrii Consiliului și reprezentanții mediului de afaceri pentru a înțelege mai bine nevoile și preocupările acestora. S-a mai propus promovarea politicilor de sprijinire a întreprinderilor mici și dezvoltarea unui program educațional pentru IMM-uri.

Sondajul a fost realizat în perioada ianuarie-februarie 2024 la care au participat 82 din 145 de membri ai Consiliului Economic.

Secretariatul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru este sprijinit de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, cu susținerea financiară a Fondului Guvernului Marii Britanii pentru Buna Guvernare. 

 

Stay ahead in a rapidly world. Subscribe to Prysm Insights,our monthly look at the critical issues facing global business.