CONSILIUL ECONOMIC PE LÂNGĂ PRIM-MINISTRUL RM

The Secretariat of the Economic Council to the Prime Minister is supported by the European Bank for Reconstruction and Development, funded by the UK Government’s Good Governance Fund
img
Language

Aplicația comunității virtuale de afaceri BizRadar a fost prezentată pe platforma Academiei de Jurnalism Economic

5 aprilie 2022 – În cadrul prezentării, experții Secretariatului Consiliului Economic pe lângă Prim-ministrul RM, la inițiativa căruia a fost creată aplicația, au adus în prim plan avantajele și principalele funcții ale aplicației.

Astfel, prin intermediul acestui soft, agenții economici din întreaga țară au posibilitatea de a fi la curent cu cele mai importante noutăți privind cadrul de reglementare în domeniul economic, pot participa la sondaje despre starea lucrurilor la moment și provocările în diferite sectoare ale economiei naționale.

Membrii comunității BizRadar pot veni cu propuneri de depășire a acestor probleme, care vor ajunge imediat în vizorul Guvernului, această sursă fiind o cale scurtă și eficientă de interacțiune pentru a contribui și a îmbunătăți deciziile autorităților pe marginea diverselor subiecte legate de dezvoltarea unui mediu de afaceri favorabil.

BizRadar mai oferă și posibilitatea de a da apreciere interacțiunii businessului cu instituțiile statului. În baza estimărilor oferite, va fi format un scor general al instituțiilor pentru a măsura performanța activității acestora și motiva autoritățile statului să-și îmbunătățească continuu serviciile.

De asemenea, prin intermediul Aplicației,  antreprenorii pot, fără a-și dezvălui identitatea, să raporteze și abuzurile din partea instituțiilor statului.

Aplicația este creată cu suportul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare și  poate fi descărcată de pe Google play și App Store.

Secretariatul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru este sprijinit de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, cu susținerea financiară a Fondului Guvernului Marii Britanii pentru Buna Guvernare și de proiectul Corporației Internaționale Financiare Reforma climatului investițional, finanțat de Agenția de Dezvoltare Internațională a Guvernului Suediei.

Stay ahead in a rapidly world. Subscribe to Prysm Insights,our monthly look at the critical issues facing global business.