CONSILIUL ECONOMIC PE LÂNGĂ PRIM-MINISTRUL RM

The Secretariat of the Economic Council to the Prime Minister is supported by the European Bank for Reconstruction and Development, funded by the UK Government’s Good Governance Fund
img
Language

Aplicația BizRadar, înregistrată de Google și Apple, disponibilă publicului 

Aplicația comunității de afaceri virtuale ”BizRadar” a fost înregistrată de Google și Apple. Astfel, aplicația devine accesibilă pentru toți membrii Consiliului Economic și pentru toți antreprenorii din Moldova, care o pot descărca și instala de pe Google Play și Apple Store.

Aplicația deja a fost descărcată pe telefonul mobil de mai mulți membrii ai comunității Consiliului Economic, dar și de către administratori ai întreprinderilor din Moldova.

BizRadar a fost elaborat la inițiativa Secretariatului Consiliului Economic și este prima de acest gen în Republica Moldova. Prin intermediul acestui soft, membrii Consiliului Economic și managerii companiilor private au posibilitatea să fie la curent cu cele mai importante noutăți privind cadrul de reglementare în domeniul economic, să participe la sondaje despre starea lucrurilor la moment și provocările în diferite sectoare ale economiei naționale. Membrii comunității BizRadar pot veni cu propuneri de depășire a acestor probleme, care vor ajunge imediat în vizorul Guvernului și Prim-ministrului RM, această sursă fiind o cale scurtă și eficientă de interacțiune pentru a contribui și a îmbunătăți deciziile autorităților pe marginea diverselor subiecte legate de dezvoltarea unui mediu de afaceri favorabil.

BizRadar mai oferă și posibilitatea de a da apreciere interacțiunii businessului cu instituțiile statului. În baza estimărilor oferite, va fi format un scor general al instituțiilor pentru a măsura performanța activității acestora și motiva autoritățile statului să-și îmbunătățească continuu serviciile, astfel aducând aportul lor la dezvoltarea climatului de afaceri din țară.

De asemenea, prin intermediul Aplicației,  antreprenorii pot, fără a-și dezvălui identitatea, să raporteze și abuzurile de putere din partea instituțiilor statului.

Toate informațiile din aplicație vor fi procesate de Secretariatul Consiliului Economic, pe car le va analiza și aduce în atenția instituțiilor, care întâmpină dificultăți în comunicarea cu comunitatea de afaceri. Aceste evoluții se vor afla permanent în vizorul Prim-ministrului și Guvernului.

Secretariatul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru este sprijinit de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, cu susținerea financiară a Fondului Guvernului Marii Britanii pentru Buna Guvernare și de proiectul Corporației Internaționale Financiare Reforma climatului investițional, finanțat de Agenția de Dezvoltare Internațională a Guvernului Suediei.

Secretariatul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru este sprijinit de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, cu susținerea financiară a Fondului Guvernului Marii Britanii pentru Buna Guvernare.

Stay ahead in a rapidly world. Subscribe to Prysm Insights,our monthly look at the critical issues facing global business.