CONSILIUL ECONOMIC PE LÂNGĂ PRIM-MINISTRUL RM

The Secretariat of the Economic Council to the Prime Minister is supported by the European Bank for Reconstruction and Development, funded by the UK Government’s Good Governance Fund
img
Language

Sondaj de opinie bianual Septembrie 2020

Descarcă Rezultatele Sondajului bianual Septembrie 2020

5 octombrie 2020 – Potrivit sondajului bianual al Consiliului Economic adresat membrilor săi, realizat în perioada 1-30 Septembrie 2020, 98% dintre respondenți sunt total sau parțial de acord că Consiliul Economic este un instrument esențial în promovarea reformelor economice și este important să își continue activitatea în viitorul apropiat.

Datele arată, de asemenea, că 93% dintre participanții la sondaj sunt total sau parțial de acord că mediul de afaceri sa îmbunătățit în domeniile în care Consiliul Economic a intervenit. În ianuarie 2020, această opinie a fost împărtășită de 88% dintre respondenți. 84% dintre respondenți sunt total sau parțial de acord cu ideea că Consiliul Economic promovează inițiative care corespund intereselor asociațiilor de afaceri, bunelor practici internaționale și sunt susținute de comunitatea internațională. La începutul anului 2020 acest procent era de 99%.

Un argument care poate explica această scădere sunt efectele pandemiei asupra activității întregii societăți, a instituțiilor statului și a prioritizării subiecților în această perioadă. Sondajul arată, de asemenea, că 86% dintre respondenți sunt total sau parțial de acord că încrederea dintre guvern și comunitatea de afaceri s-a îmbunătățit pe parcursul activității Consiliului Economic.

La sondajul de opinie a Consiliului Economic au participat 56 din 118 de membri ai platformei.

Secretariatul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru este sprijinit de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, cu susținerea financiară a Fondului Guvernului Marii Britanii pentru Buna Guvernare și de proiectul Corporației Internaționale Financiare Reforma climatului investițional, finanțat de Agenția de Dezvoltare Internațională a Guvernului Suediei.

Secretariatul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru este sprijinit de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, cu susținerea financiară a Fondului Guvernului Marii Britanii pentru Buna Guvernare.

Stay ahead in a rapidly world. Subscribe to Prysm Insights,our monthly look at the critical issues facing global business.