CONSILIUL ECONOMIC PE LÂNGĂ PRIM-MINISTRUL RM

The Secretariat of the Economic Council to the Prime Minister is supported by the European Bank for Reconstruction and Development, funded by the UK Government’s Good Governance Fund
img
Language

Webinar ”Șomaj parțial versus concedieri în perioada de criză”

27 iulie 2020 – Echipa Consultanță pentru Micul Business, BERD Moldova, organizează pentru antreprenori o serie de webinare organizate în parteneriat cu Organizația Internațională a Muncii (OIM), cu suportul inițiativei EU4Business a Uniunii Europene.

Subiectul abordat este dialogul social în timpul crizei COVID-19 și modul în care acesta poate ajuta întreprinderile mici și mijlocii să supraviețuiască acestei perioade incerte.

Dialogul social reprezintă toate tipurile de negociere, consultare sau schimb de informații între actorii sociali (Guvernul, patronatele și sindicatele), angajatori și angajați, în vederea stabilirii unor acorduri în probleme de interes comun.

În cadrul webinarelor se va prezenta o imagine de ansamblu a măsurilor convenite de angajatorii și salariații altor țări unde, în urma dialogul social, au fost identificate căi de soluționare și depășire a dificultăților în procesul de muncă.

Totodată, se va discuta și evoluția dialogului social în Republica Moldova și cine sunt principalii actori ai acestuia.

Speakerul acestui eveniment va fi expertul internațional – Cristina Mihes, Specialist Principal în domeniul Standardelor de Muncă și Dialog Social, DWT/CO-Budapesta. Co-speakeri vor fi Vlad Caminschi, director executiv al Confederației Naționale a Patronatului din Republica Moldova, și Dorin Josanu, expert în domeniul legislației muncii.

Consiliul Economic, la solicitarea organizatorilor webinarelor, participă activ la diseminarea informației în rândul membrilor platformei cu scopul de a populariza la maxim importanța acestor seminare.

Secretariatul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru este sprijinit de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, cu susținerea financiară a Fondului Guvernului Marii Britanii pentru Buna Guvernare și de proiectul Corporației Internaționale Financiare Reforma climatului investițional, finanțat de Agenția de Dezvoltare Internațională a Guvernului Suediei.

Stay ahead in a rapidly world. Subscribe to Prysm Insights,our monthly look at the critical issues facing global business.