CONSILIUL ECONOMIC PE LÂNGĂ PRIM-MINISTRUL RM

img
Language

Percepția membrilor Consiliului Economic față de platformă

13 martie 2019Consiliul Economic are un rol important în promovarea reformelor economice și trebuie să activeze în perioada următoare, de această părere sunt respondenții sondajului de opinie realizat de Secretariatul Consiliului Economic.

Chestionarul, care se realizează de două ori pe an, mai arată că percepția respondenților cu privire la asigurarea de către Consiliu a unei platforme care implică multilateral  toți membrii săi, s-a îmbunătățit. 99 la sută din respondenți sunt de părere că vocea fiecăruia este auzită la Consiliul Economic, față de 94% câți erau acum șase luni.

Potrivit aceluiași sondaj de opinie, platforma promovează doar inițiative care corespund intereselor mediului de afaceri, bunelor practici internaționale și care sunt susținute de comunitatea internațională.

A crescut procentul celor care consideră că segmentele pe care a intervenit Consiliul Economic a îmbunătățit activitatea mediului de afaceri. De această dată 97 la sută din respondenți au fost de acord cu această afirmare, față de 94% cât acumula-se acest subiect acum șase luni.

La sondaj au participat 73 din cei 100 de membri ai Consiliului Economic. Sondajul a fost realizat în perioada ianuarie – februarie 2019.

Descarcă Sondaj de opinie – Ianuarie 2019

Secretariatul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru, este sprijinit de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, cu susținerea financiară a Fondului Guvernului Marii Britanii pentru Buna Guvernare și de către proiectul grupului Băncii Mondiale „Reforma climatului investițional”, finanțat de Suedia.

Căutare

Mai citește

Stay ahead in a rapidly world. Subscribe to Prysm Insights,our monthly look at the critical issues facing global business.