CONSILIUL ECONOMIC PE LÂNGĂ PRIM-MINISTRUL RM

The Secretariat of the Economic Council to the Prime Minister is supported by the European Bank for Reconstruction and Development, funded by the UK Government’s Good Governance Fund
img
Language

Promovarea plăților electronice și reducerea numerarului în economie

21 februarie 2019  – Promovarea plăților electronice și reducerea numerarului în economie au fost sugerate ca măsuri importante pentru reducerea economiei informale și a fenomenului salariilor în plic.

Ponderea plăților în numerar este foarte mare în Moldova, iar plățile electronice sunt mai puțin populare în comparație cu situația din alte țări, deoarece sunt foarte costisitoare și incomode. În urma inițiativei Secretariatului Consiliului Economic, acest subiect a fost discutat în cadrul celui de la patrulea Grup de lucru în 2018.

Iar în 2019 se va purcede la promovarea recomandărilor făcute de experți cum ar fi reglementarea și micșorarea comisionului pentru plățile cu cardul, achitarea salariilor și plăților sociale pe card, negocierea unor tarife mai mici pentru Moldova din partea prestatorilor sistemelor de plăți electronice internaționale și alte măsuri relevante.

https://www.facebook.com/ConsiliulEconomic/videos/961751680833187/

 

Echipa VISA a solicitat, pe 21 februuarie 2019 o întâlnire cu experți din partea Secretariatului Consiliului Economic după ce a aflat că Consiliul Economic studiază problema plăților electronice.

Scopul reuniunii a fost de a asigura luarea unor decizii corecte în viitor în acest domeniu. În urma acestei sesiuni, sa decis să discutăm împreună problema în viitor.

Secretariatul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru, este sprijinit de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, cu susținerea financiară a Fondului Guvernului Marii Britanii pentru Buna Guvernare și de către proiectul grupului Băncii Mondiale „Reforma climatului investițional”, finanțat de Suedia.

Secretariatul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru este sprijinit de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, cu susținerea financiară a Fondului Guvernului Marii Britanii pentru Buna Guvernare.

Stay ahead in a rapidly world. Subscribe to Prysm Insights,our monthly look at the critical issues facing global business.