CONSILIUL ECONOMIC PE LÂNGĂ PRIM-MINISTRUL RM

The Secretariat of the Economic Council to the Prime Minister is supported by the European Bank for Reconstruction and Development, funded by the UK Government’s Good Governance Fund
img
Language

Aveți probleme cu controalele de stat și sancțiunile impuse afacerilor?

Aveți probleme cu controalele de stat și sancțiunile impuse afacerilor?

Descarcă BizRadar https://bizradar.gov.md/

Businessul este îndemnat să se expună despre povara controlului de stat și a sancțiunile aplicate de organele de control, prin intermediul unui sondaj lansat în aplicația comunității de afaceri ”BizRadar”.

Secretariatul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru, urmează să utilizeze rezultatele sondajului pentru a iniția reforme în domeniul controlului de stat și a sancțiunilor legate de activitatea de afaceri.

În acest scop, sondajul colectează date despre frecvența controalelor și sancțiunilor aplicate, domeniile de control problematice, specificul problemelor cu care se confruntă antreprenorii, printre care: controale prea frecvente, care durează prea mult; cerințe legislative, sancțiuni neproporționale, nejustificate sau nedefinite clar și interpretabile aplicate de organele de control; proceduri de control ineficiente; acte de corupție sau decizii discreționare și abuzive aplicate de organele de control.

Îndemnăm antreprenorii să-și creeze cont de utilizator în aplicația BizRadar, disponbilă pentru descărcare în telefonul mobil, pentru a putea contribui la informarea și ghidarea reformelor. Ulterior, tot în aplicație veți fi informați despre pașii următori și consultați privind potențialele măsuri pentru problemele în afaceri.

Secretariatul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru este sprijinit de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, cu susținerea financiară a Fondului Guvernului Marii Britanii pentru Buna Guvernare și de proiectul Corporației Internaționale Financiare Reforma climatului investițional, finanțat de Agenția de Dezvoltare Internațională a Guvernului Suediei.

Secretariatul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru este sprijinit de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, cu susținerea financiară a Fondului Guvernului Marii Britanii pentru Buna Guvernare.

Stay ahead in a rapidly world. Subscribe to Prysm Insights,our monthly look at the critical issues facing global business.