CONSILIUL ECONOMIC PE LÂNGĂ PRIM-MINISTRUL RM

img
Language

Informație despre măsurile economice legate de COVID la care au recurs unele state

Statele din întreaga lumea recurg la măsuri de susținere a economiilor. Guvernele încearcă să aplice, atât instrumente financiare cât și măsuri nemonetare care să vină în ajutorul businessului și a cetățenilor. Sorin Hadârcă, expert din cadrul Centrului de Analize a Politicilor și Soluții Alternative, CAPSA, a efectuat o analiză a Măsurilor economice legate de COVID la care au recurs Guvernele  europene în această perioadă.

Descarcă Informația despre Măsurile economice legate de COVID

Amintim că Consiliul Economic pe lângă Prim-ministrul RM în comun cu Ministerul Economiei și Infrastructurii, cu susținerea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Fondul Guvernului Marii Britanii pentru Buna Guvernare, elaborează Studiul de impact al pandemiei COVID-19 asupra sectoarelor economiei. Cercetarea va finaliza cu o Matrice care va conține date despre gradul în care este afectat sectorul, și măsuri ce trebuie întreprinse imediat de stat pentru a-l ajuta. Ulterior, toate aceste recomandări vor fi propuse autorităților statului pentru implementare.

Secretariatul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru este sprijinit de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, cu susținerea financiară a Fondului Guvernului Marii Britanii pentru Buna Guvernare și de proiectul Corporației Internaționale Financiare Reforma climatului investițional, finanțat de Agenția de Dezvoltare Internațională a Guvernului Suediei.

Căutare

Mai citește

Stay ahead in a rapidly world. Subscribe to Prysm Insights,our monthly look at the critical issues facing global business.