ECONOMIC COUNCIL TO THE PRIME MINISTER OF THE RM

The Secretariat of the Economic Council to the Prime Minister is supported by the European Bank for Reconstruction and Development, funded by the UK Government’s Good Governance Fund
img
Language

Proiectarea și gestionarea proiectelor pentru rezultate

27 iunie 2019 – Șefii grupurilor de lucru ale Consiliului Economic și experții din cadrul Secretariatului Consiliului au participat la atelierul „Proiectarea și gestionarea proiectelor pentru rezultate” organizat de Corporația Financiară Internațională World Bank Moldova.

Scopul acestui atelier este de a îmbunătăți abilitățile participanților în proiectarea și gestionarea proiectelor pentru rezultate. Sesiunea a inclus identificarea provocării care stă în calea găsirii soluției, selectarea acestor soluții, realizarea unei analize de către părțile interesate, dezvoltarea teoriei schimbării, încorporarea riscurilor în proiect și măsurarea rezultatelor. Atelierul a conținut și dezbaterea unui studiu de caz la care participanții la atelier au trebuit să găsească cele mai optime soluții.

Acest workshop a durat între 24 și 27 iunie 2019. În atelier au fost discutate subiecte precum:

  • Deconstruirea problemei – identificarea cauzelor eșecului și analiza situațională bazată pe relații;
  • Crearea analizei soluțiilor și opțiunilor;
  • Prezentarea generală a procesului terorii schimbării și a produsului rezultat, a abordărilor și principiilor teorii schimbării;
  • Incorporarea riscurilor în proiect;

Atelierul este condus de Kamal Siblini, Specialist de Monitorizare și Evaluare, Grupul Băncii Mondiale, susținut de Yuriy Kuzmyn, specialist în monitorizare și evaluare și Victoria Tetyora, specialist în sectorul privat, IFC.

Secretariatul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru, este sprijinit de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, cu susținerea financiară a Fondului Guvernului Marii Britanii pentru Buna Guvernare și de către proiectul grupului Băncii Mondiale „Reforma climatului investițional”, finanțat de Suedia.

Secretariatul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru este sprijinit de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, cu susținerea financiară a Fondului Guvernului Marii Britanii pentru Buna Guvernare.

Stay ahead in a rapidly world. Subscribe to Prysm Insights,our monthly look at the critical issues facing global business.