CONSILIUL ECONOMIC PE LÂNGĂ PRIM-MINISTRUL RM

The Secretariat of the Economic Council to the Prime Minister is supported by the European Bank for Reconstruction and Development, funded by the UK Government’s Good Governance Fund
img
Language

Premierul Dorin Recean, la 10 ani de activitate a Consiliului Economic: R. Moldova este un loc sigur pentru investiții

Consiliul Economic pe lângă prim-ministrul Republicii Moldova a marcat un deceniu de activitate. Prezent la evenimentul festiv dedicat aniversării, premierul Dorin Recean a subliniat rolul Consiliului în identificarea și soluționarea provocărilor cu care se confruntă mediul de afaceri și promovarea oportunităților de investiții în țară, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare a Guvernului. 

„De 10 ani, Consiliul Economic pe lângă prim-ministrul Republicii Moldova este un partener esențial în dialogul dintre sectorul public și mediul de afaceri, contribuind la creșterea economică, inovare și crearea de locuri de muncă în toată țara”, a menționat Dorin Recean, președinte al Consiliului Economic. 

Șeful Executivului a reiterat că țara noastră este un loc sigur pentru investiții și că obiectivul strategic al Guvernului este integrarea europeană. „În Uniunea Europeană este cea mai mare și bogată piață. Comerțul liber pe care gradual Republica Moldova îl implementează și îl are cu UE, creează oportunități excepționale pentru oamenii de afaceri”, a precizat Dorin Recean.

Premierul a afirmat că Guvernul implementează reforme importante, pentru a înlătura constrângerile cu care se confruntă mediul de afaceri și a crea condiții mai bune pentru oamenii de afaceri, apreciind rolul acestora în dezvoltarea economiei țării noastre.  

Marcarea celor 10 ani de activitate a Consiliului Economic de pe lângă prim-ministrul Republicii Moldova a reunit mai mulți oameni de afaceri, reprezentanți ai mediului academic, miniștri și parteneri strategici ai țării noastre, între care: ambasadoarea Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Fern Horine, șefa Oficiului Reprezentanței Permanente a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în Republica Moldova, Catarina Bjorlin Hansen, și directoarea executivă a Asociației Businessului European în Moldova, Mariana Rufa.

Secretariatul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru este sprijinit de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, cu susținerea financiară a Fondului Guvernului Marii Britanii pentru Buna Guvernare.

Stay ahead in a rapidly world. Subscribe to Prysm Insights,our monthly look at the critical issues facing global business.