CONSILIUL ECONOMIC PE LÂNGĂ PRIM-MINISTRUL RM

The Secretariat of the Economic Council to the Prime Minister is supported by the European Bank for Reconstruction and Development, funded by the UK Government’s Good Governance Fund
img
Language

Secretariatul Consiliului Economic au avut o întrevedere cu Consiliul Național Suedez de Comerț

Secretariatul Consiliului Economic au avut o întrevedere cu Consiliul Național Suedez de Comerț

Consiliul Național Suedez de Comerț a primit un mandat special din partea guvernului suedez pentru a investiga modalitățile prin care ar putea sprijini dezvoltarea politicilor și proceselor comerciale din Moldova, în vederea integrării în UE și a unei posibile aderări la UE.

În cadrul unei întruniri cu Secretariatul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministrul RM cu reprezentanții Consiliul Național Suedez de Comerț experții Secretariatului au prezentat agenda de lucru a platformei și a sugerat un șir de modalități prin care  Consiliul Național Suedez de Comerț ar putea acorda suport în promovarea subiectelor Consiliului Economic. 

Consiliul Național Suedez de Comerț este o agenție guvernamentală din Suedia responsabilă de gestionarea comerțului internațional, a relațiilor comerciale bilaterale și a aspectelor legate de piața unică a UE. Consiliul Național Suedez de Comerț  sprijină țările să își dezvolte capacitatea de a construi relații comerciale cu UE și de a se integra în continuare în piața unică a UE, precum și potențialul comerț cu țări din afara UE.  

Astfel Consiliul Național Suedez de Comerț ne-ar putea ajută să înțelegem mai clar cum să gestionăm unele funcții-cheie solicitate de UE, cum ar fi reglementările vamale, sistemul Solvit etc.; precum și crearea de mecanisme de coordonare între aceste diferite funcții și autorități.

Secretariatul Consiliului Economic  și reprezentanții Consiliul Național Suedez de Comerț au convenit să facă schimb de informații pe marginea  tematicilor discutate și să exploreze oportunități  de colaborare.

Secretariatul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru este sprijinit de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, cu susținerea financiară a Fondului Guvernului Marii Britanii pentru Buna Guvernare și de proiectul Corporației Internaționale Financiare Reforma climatului investițional, finanțat de Agenția de Dezvoltare Internațională a Guvernului Suediei.

Secretariatul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru este sprijinit de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, cu susținerea financiară a Fondului Guvernului Marii Britanii pentru Buna Guvernare.

Stay ahead in a rapidly world. Subscribe to Prysm Insights,our monthly look at the critical issues facing global business.