CONSILIUL ECONOMIC PE LÂNGĂ PRIM-MINISTRUL RM

The Secretariat of the Economic Council to the Prime Minister is supported by the European Bank for Reconstruction and Development, funded by the UK Government’s Good Governance Fund
img
Language

ANRE s-a întâlnit cu reprezentanții unor asociații din industria alimentară și de prelucrare din Republica Moldova

Recent, specialiștii Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) au avut o ședință de lucru cu reprezentanții unor asociații din industria alimentară și prelucrătoare din Republica Moldova, membre ale Consiliului Economic pe lângă prim-ministru.

În ultima perioadă, antreprenorii au înaintat mai multe solicitări și propuneri legate de  revizuirea Legii promovarea utilizării energiei din surse regenerabile, dar și a altor acte normative primare și secundare care influențează direct activitatea lor. În urma discuțiilor desfășurate cei prezenți au primit răspunsuri la mai multe întrebări și explicații  la unele aspecte privind construcția de centrale electrice pentru consumul propriu de către întreprinzători și aplicarea cadrului legal existent.

„Pentru ANRE, în calitate de autoritate de reglementare a sectoarelor energeticii, este foarte importantă implicarea antreprenorilor în procesele de elaborare a actelor normative de reglementare, care au un impact direct în activitatea antreprenorilor. În perioada următoare, ne vom axa pe dificultățile întâmpinate de către antreprenorii pe care îi reprezentanți, pentru a vă ajuta în soluționarea impedimentelor, dar având ca bază cadrul legal existent și ținând cont de practica UE”, a menționat Violina Șpac, director ANRE.

De asemenea, reprezentanții antreprenorilor s-au arătat mulțumiți de deschiderea Agenției de a  discuta problemele existente în relațiile cu titularii de licențe din sectorul electroenergetic, de alimentare cu apă și canalizare, dar și cele legate de aprobarea tarifelor și prețurilor reglementate.

În final, cei prezenți au decis continuarea dialogului pe platforma creată.  Întâlnire a fost organizată la inițiativa Consiliului Economic pe lângă prim-ministru pe platforma ANRE cu participarea reprezentanților ministerului Energiei și Agenția pentru Eficiența Energetică.

Secretariatul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru este sprijinit de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, cu susținerea financiară a Fondului Guvernului Marii Britanii pentru Buna Guvernare.

Stay ahead in a rapidly world. Subscribe to Prysm Insights,our monthly look at the critical issues facing global business.