CONSILIUL ECONOMIC PE LÂNGĂ PRIM-MINISTRUL RM

img
Language

Prim-ministrul a modificat componența Consiliului Economic

Prim-ministrul a modificat componența Consiliului Economic

Premierul Dorin Recean a semnat astăzi o Dispoziție prin care a fost modificată componența Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru. Acum numărul membrilor platformei se ridică de la 118, cât erau până acum, la 142.

Astfel, Consiliul Economic numără 68 de asociații de business (+12), 11 reprezentanți ai comunității de cercetare (+3) și 14 organizații internaționale (+3) active în domeniul reformelor mediului de afaceri, 49 autorități și instituții publice (+6).

Printre noii membri ai Consiliului Economic se numără Federația Patronală a Constructorilor, Drumarilor și a Producătorilor Materialelor de Construcții, Asociația Companiilor din Industria Electronică din Moldova, Asociația pentru Dezvoltarea Comunicațiilor Electronice și Tehnologiilor Inovaționale, Asociația Stomatologilor din Republica Moldova, Fundația „Startup Moldova”, Asociația Companiilor Petroliere, Administrația Parcului pentru tehnologia informației „Moldova IT Park”, Asociația Patronală a Parcurilor Industriale din Moldova, Asociația Obștească Alianța Lanțului Valoric în Republica Moldova, Asociația Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri, Asociația Consultanților în Afaceri și Management din Republica Moldova.

Totodată au mai aderat la Consiliul Economic Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Organizația Internațională pentru Dezvoltarea Dreptului, Organizația Națiunilor Unite în Moldova, Academia de Științe din Moldova, Centrul de Antreprenoriat și Politici Economice, Congresul Autorităților Locale din Moldova.

Consiliul Economic pe lângă Prim-ministrul Republicii Moldova este o platformă de dezbateri prin intermediul căreia, în vizorul Guvernului sunt aduse problemele cu care se confruntă comunitatea de afaceri. Membrii platformei dezbat probleme de sistem cu care se confruntă și pentru care nu a fost găsit un consens în cadrul altor formate. La identificarea soluțiilor participă, atât cei care au sesizat subiectul, cât și reprezentanții instituțiilor statului de competența cărora ține punerea în aplicare a soluțiilor.

Consiliul Economic a fost creat în 2011, în calitate de organ consultativ al Executivului.  Din iunie 2016, platforma mai exercită și funcțiile Comitetului Național pentru Facilitatea Comerțului, iar din august 2019 ale Consiliului Consultativ al Întreprinderilor Mici și Mijlocii.

Secretariatul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru este sprijinit de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, cu susținerea financiară a Fondului Guvernului Marii Britanii pentru Buna Guvernare și de proiectul Corporației Internaționale Financiare Reforma climatului investițional, finanțat de Agenția de Dezvoltare Internațională a Guvernului Suediei.

Stay ahead in a rapidly world. Subscribe to Prysm Insights,our monthly look at the critical issues facing global business.