CONSILIUL ECONOMIC PE LÂNGĂ PRIM-MINISTRUL RM

The Secretariat of the Economic Council to the Prime Minister is supported by the European Bank for Reconstruction and Development, funded by the UK Government’s Good Governance Fund
img
Language

Procedurile pe care le parcurg agenții economici și cetățenii în procesul de conectare la serviciile de utilități publice ar putea fi revizuite

Procedurile pe care le parcurg agenții economici și cetățenii în procesul de conectare la serviciile de utilități publice ar putea fi revizuite

Pentru a avea acces la serviciile de utilități publice –  rețeaua de apă-canalizare, gaze naturale și energie electrică – agenții economici și cetățenii, în cazul în care rețele trebuie construite, pot parcurge zeci de proceduri până ajung să poată utiliza astfel de servicii.

Acest lucru presupune atât costuri, cât și timp. Subiectul a este discutat în cadrul unui grup de lucru creat de Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, cu suportul Secretariatului Consiliul Economic pe lângă Prim-ministru, fiind implicați autoritățile publice, prestatorii serviciilor de utilități și alte părți interesate.

În cadrul dezbaterilor, reprezentanți de la ANRE, Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Agenția Servicii Publice, Inspectoratul  General al Poliției, ai Agenției Mediului, Primăria mun. Chișinău dar și ai furnizorilor de servicii ÎCS „Premier Energy” SRL, S.A. „Apă-Canal Chişinău”, „Chișinău-gaz” SRL și alți participanți, examinează oportunitatea de a exclude solicitarea anumitor documente, excepta anumite situații de la cerințe birocratice complexe, asigurarea posibilității obținerii documentelor sau actelor la distanță, în format electronic și alte îmbunătățiri potențiale.

Cu modificări normative pe marginea acestui subiect se va veni în următoarele câteva săptămâni. Acestea urmează să fie dezbătute public cu toate părțile interesate și propuse Guvernului spre aprobare.

Secretariatul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru, este sprijinit de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, cu susținerea financiară a Fondului Guvernului Marii Britanii pentru Buna Guvernare și de către proiectul grupului Băncii Mondiale „Reforma climatului investițional”, finanțat de Guvernul Suediei.

Stay ahead in a rapidly world. Subscribe to Prysm Insights,our monthly look at the critical issues facing global business.