CONSILIUL ECONOMIC PE LÂNGĂ PRIM-MINISTRUL RM

img
Language

Comunitatea de afaceri propune modificări legislative care să simplifice relațiile între asociații/fondatorii societăților comerciale

Uneori relațiile dintre asociați complică activitatea agenților economic, iar în unele cazuri chiar poate duce la suspendarea activității. Despre aceasta anunță reprezentații asociațiilor de afaceri reuniți în cadrul Grupului de lucru reglementarea relațiilor între asociații și fondatorii societăților comerciale creat prin ordinul Ministrului economiei, Secretariatul Consiliului Economic pe lângă prim-ministru exercitând secretariatul acestui grup de lucru.

Astfel, sectorul asociativ de afaceri a expediat în adresa Secretariatului Consiliului Economic peste 50 de subiecte pentru analiză, cu propuneri care ar trebui să simplifice relațiile între asociații/fondatorii societăților comerciale și să diminueze riscul apariției litigiilor și conflictelor între ei.

În ședința de astăzi s-au discutat subiecte ce țin de răspunderea subsidiară a asociaților, contractele de societate dintre asociați, accesul asociaților la informația despre activitatea societății, plafonul limită de asociați ai unei SRL, proceduri de elaborare și semnare de către asociați a actelor constitutive,  aporturile la capitalul social ș.a.

Activitatea acestui Grup de lucru va continua în următoarele zile, iar rezultatul va fi expus pentru consultări și dezbateri publice, inclusiv pe platforma Consiliului Economic, ca ulterior să fie propuse autorităților pentru promovare.

Secretariatul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru, este sprijinit de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, cu susținerea financiară a Fondului Guvernului Marii Britanii pentru Buna Guvernare și de către proiectul grupului Băncii Mondiale „Reforma climatului investițional”, finanțat de Guvernul Suediei.

Stay ahead in a rapidly world. Subscribe to Prysm Insights,our monthly look at the critical issues facing global business.