CONSILIUL ECONOMIC PE LÂNGĂ PRIM-MINISTRUL RM

The Secretariat of the Economic Council to the Prime Minister is supported by the European Bank for Reconstruction and Development, funded by the UK Government’s Good Governance Fund
img
Language

În Moldova se va putea face mai ușor afaceri

Un Grup de lucru creat la indicația Prim-ministrului va îmbunătăți cadrul de reglementare care împiedică activitatea antreprenorială în Moldova.

Grupul de Lucru va fi constituit din reprezentanți ai Guvernului, Parlamentului, Aparatului Președintelui, dar și ai misiunii Înalților Consilieri ai Uniunii Europene pentru Republica Moldova. Grupul va fi coordonat de Ministerul Economiei și asistat de Secretariatul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru, susținut de BERD, Fondului Guvernului Marii Britanii pentru Buna Guvernare și de proiectul Corporației Internaționale Financiare.

Vor fi examinate îmbunătățiri practic în toate domeniile de reglementare, la solicitarea comunității de afaceri, precum inițierea și închiderea întreprinderilor; cerințe obligatorii față de activitatea de întreprinzător; reglementarea prin autorizare a activității de întreprinzător; reglementarea muncii; politica și administrarea fiscală; politica și administrarea vamală; raportarea; controlul de stat; atribuțiile organelor de urmărire penală în domeniul activității de întreprinzător; sancțiuni în raport cu agenții economici; servicii publice; alte servicii esențiale pentru activitatea de întreprinzător (notariale, bancare, utilități și telecomunicații) etc.

Grupul de lucru va elabora pachete de modificări normative în scopul îmbunătățirii cadrului de reglementare. 

Secretariatul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru este sprijinit de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, cu susținerea financiară a Fondului Guvernului Marii Britanii pentru Buna Guvernare și de proiectul Corporației Internaționale Financiare Reforma climatului investițional, finanțat de Agenția de Dezvoltare Internațională a Guvernului Suediei.

Stay ahead in a rapidly world. Subscribe to Prysm Insights,our monthly look at the critical issues facing global business.