CONSILIUL ECONOMIC PE LÂNGĂ PRIM-MINISTRUL RM

The Secretariat of the Economic Council to the Prime Minister is supported by the European Bank for Reconstruction and Development, funded by the UK Government’s Good Governance Fund
img
Language

Secretariatul Consiliului Economic și Asociația patronală a Parcurilor Industriale discută perspective de colaborare

Îmbunătățirea cadrului de reglementare pentru parcuri industriale este unul din subiectele pe care administrația ”TRACOM” ar vrea să-l abordeze în cadrul platformei Consiliului Economic pe lângă prim-ministru, imediat după ce Asociația patronală a Parcurilor Industrialedin Moldova (APPIM) va deveni membru al Consiliului. Despre aceasta a anunțat în cadrul întrevederii celor două entități, Directorul General interimar al PI ”TRACOM”  Aurelia Salicov, care asigură președinția APPIM.

Astăzi la ”TRACOM” își desfășoară activitatea peste 70 de companii, a menționat Aurelia Salicov, care asigură cu loc de muncă peste 2000 de oameni. Pentru a atrage investiții și a îmbunătăți mediul antreprenorial se cere respectarea de către toate părțile implicate a prevederilor legale, referitoare la facilitățile actuale, precum și modificarea legii parcurilor industriale cu solicitarea facilităților noi pentru rezidenți, a mai declarat Aurelia Salicov. Pe lângă aceste modificări mai este necesară ajustarea și altor prevederi ale cadrului de reglementare care ar veni în ajutorul antreprenorilor, au mai declarat reprezentanții APPIM.

La rândul său Șeful Secretariatului Consiliului Economic pe lângă prim-ministrul RM Ion Lupan a menționat că APPIM  deja se află pe lista de solicitare a statutului de membru care urmează să fie prezentată spre aprobare către șeful Executivului.

În cadrul vizitei la ”TRACOM”, echipa Secretariatului Consiliului Economic a avut mai multe întrevederi cu rezidenții Parcului, în vederea unui schimb de opinii despre provocările cu care se confruntă aceștia în desfășurarea activității dar și succesele pe care le înregistrează. În cadrul acestor discuții experții Consiliului Economic au relatat că  Secretariatul a demarat un proces de coordonare și implementare a acțiunilor de reformă a cadrului de reglementare a activității de întreprinzător care include elaborarea modificărilor legislative de eliminare a constrângerilor în activitatea de afaceri, solicitate de business și au îndemnat rezidenții ”TRACOM” să participe activ prin înaintarea propunerilor de îmbunătățire a cadrului de reglementare.  

La finalul discuțiilor, părțile au convenit să conlucreze pe un spectru larg de acțiuni care includ și subiecte legate de promovarea în rândul companiilor din Moldova a aplicării principiilor de abilitare economică a femeilor.

Secretariatul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru este sprijinit de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, cu susținerea financiară a Fondului Guvernului Marii Britanii pentru Buna Guvernare și de proiectul Corporației Internaționale Financiare Reforma climatului investițional, finanțat de Agenția de Dezvoltare Internațională a Guvernului Suediei.

                                                  

Secretariatul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru este sprijinit de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, cu susținerea financiară a Fondului Guvernului Marii Britanii pentru Buna Guvernare.

Stay ahead in a rapidly world. Subscribe to Prysm Insights,our monthly look at the critical issues facing global business.