CONSILIUL ECONOMIC PE LÂNGĂ PRIM-MINISTRUL RM

The Secretariat of the Economic Council to the Prime Minister is supported by the European Bank for Reconstruction and Development, funded by the UK Government’s Good Governance Fund
img
Language

Secretariatul Consiliului Economic a participat la lucrările Moldova ICT Summit

23 septembrie 2021 – În cadrul evenimentului experții Secretariatului Consiliului Economic au prezentat agenda activităților asupra cărora își concertează eforturile platforma. O prioritate, potrivit șefului Secretariatului Consiliului Economic Ion Lupan este elaborarea și promovarea Foii de parcurs pentru impulsionarea procesului de digitizare a economiei naționale și dezvoltare a comerțului electronic.

Documentul, dezvoltat cu implicarea Ministerului Economiei, se referă la 4 compartimente majore: interacțiunea la distanță și dezvoltarea serviciilor electronice pentru business; dezvoltarea comerțului electronic și a plăților electronice; îmbunătățirea procedurilor vamale pentru exporturile online și stimularea serviciilor poștale și de curierat și atragerea platformelor internaționale de e-comerț pe teritoriul Republicii Moldova.

Documentul asigură și promovarea în planurile de activitate a Guvernului  a unor noi abordări privind modernizarea interacțiunii businessului cu autoritățile și cu cetățenii, Consiliul Economic contribuind la cristalizarea unei noi Viziuni de Transformare Digitală a Republicii Moldova.

“Foaia de parcurs pentru impulsionarea procesului de digitizare a economiei naționale și dezvoltare a comerțului electronic este un instrument excelent pentru identificarea problemelor și a constrângerilor, de generare a soluțiilor și promovarea rezultatelor, fiind un document viu în continuă transformare și evoluție care poate contribui la dezvoltare mediului de afaceri și la promovarea inovației digitale în RM”, a mai adăugat Șeful Secretariatului Consiliului Economic Ion Lupan.

Ediția din acest an a Moldova ICT Summit 2021 a fost dedicată transformării digitale. Participanții au discutat cele mai recente tendințe, oportunități și soluții IT care pot fi utilizate pentru dezvoltarea afacerilor și a economiei în general, precum și pentru îmbunătățirea calității serviciilor publice. Evenimentul a fost organizat de Asociația Companiilor IT, în parteneriat cu Agenția de Investiții a Republicii Moldova, Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei GIZ Moldova și cu sprijinul proiectului Tekwill, finanțat de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernul Suediei.

Secretariatul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru este sprijinit de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, cu susținerea financiară a Fondului Guvernului Marii Britanii pentru Buna Guvernare și de proiectul Corporației Internaționale Financiare Reforma climatului investițional, finanțat de Agenția de Dezvoltare Internațională a Guvernului Suediei.

Secretariatul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru este sprijinit de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, cu susținerea financiară a Fondului Guvernului Marii Britanii pentru Buna Guvernare.

Stay ahead in a rapidly world. Subscribe to Prysm Insights,our monthly look at the critical issues facing global business.