CONSILIUL ECONOMIC PE LÂNGĂ PRIM-MINISTRUL RM

img
Language

Secretariatul Consiliului Economic a participat la lucrările Moldova ICT Summit

23 septembrie 2021 – În cadrul evenimentului experții Secretariatului Consiliului Economic au prezentat agenda activităților asupra cărora își concertează eforturile platforma. O prioritate, potrivit șefului Secretariatului Consiliului Economic Ion Lupan este elaborarea și promovarea Foii de parcurs pentru impulsionarea procesului de digitizare a economiei naționale și dezvoltare a comerțului electronic.

Documentul, dezvoltat cu implicarea Ministerului Economiei, se referă la 4 compartimente majore: interacțiunea la distanță și dezvoltarea serviciilor electronice pentru business; dezvoltarea comerțului electronic și a plăților electronice; îmbunătățirea procedurilor vamale pentru exporturile online și stimularea serviciilor poștale și de curierat și atragerea platformelor internaționale de e-comerț pe teritoriul Republicii Moldova.

Documentul asigură și promovarea în planurile de activitate a Guvernului  a unor noi abordări privind modernizarea interacțiunii businessului cu autoritățile și cu cetățenii, Consiliul Economic contribuind la cristalizarea unei noi Viziuni de Transformare Digitală a Republicii Moldova.

“Foaia de parcurs pentru impulsionarea procesului de digitizare a economiei naționale și dezvoltare a comerțului electronic este un instrument excelent pentru identificarea problemelor și a constrângerilor, de generare a soluțiilor și promovarea rezultatelor, fiind un document viu în continuă transformare și evoluție care poate contribui la dezvoltare mediului de afaceri și la promovarea inovației digitale în RM”, a mai adăugat Șeful Secretariatului Consiliului Economic Ion Lupan.

Ediția din acest an a Moldova ICT Summit 2021 a fost dedicată transformării digitale. Participanții au discutat cele mai recente tendințe, oportunități și soluții IT care pot fi utilizate pentru dezvoltarea afacerilor și a economiei în general, precum și pentru îmbunătățirea calității serviciilor publice. Evenimentul a fost organizat de Asociația Companiilor IT, în parteneriat cu Agenția de Investiții a Republicii Moldova, Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei GIZ Moldova și cu sprijinul proiectului Tekwill, finanțat de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernul Suediei.

Secretariatul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru este sprijinit de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, cu susținerea financiară a Fondului Guvernului Marii Britanii pentru Buna Guvernare și de proiectul Corporației Internaționale Financiare Reforma climatului investițional, finanțat de Agenția de Dezvoltare Internațională a Guvernului Suediei.

Stay ahead in a rapidly world. Subscribe to Prysm Insights,our monthly look at the critical issues facing global business.