CONSILIUL ECONOMIC PE LÂNGĂ PRIM-MINISTRUL RM

The Secretariat of the Economic Council to the Prime Minister is supported by the European Bank for Reconstruction and Development, funded by the UK Government’s Good Governance Fund
img
Language

Noua platformă online pentru micile întreprinderi, cu îndrumări juridice și de afaceri

9 septembrie 2021 – Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) lansează o resursă online www.ghidulafacerii.ebrd.md cu îndrumări juridice și de afaceri pentru a sprijini microîntreprinderile, întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) pentru a-și intensifica răspunsul la noile provocări în urma pandemiei Covid-19. Pagina web conține, de asemenea, o secțiune separată pentru Moldova, care oferă îndrumări juridice și financiare specifice fiecărei țări în limba locală, elaborată cu sprijinul financiar din partea guvernului Regatului Unit prin intermediul Fondului pentru Bună Guvernare.

Alăturați-vă nouă pe 9 septembrie la evenimentul de lansare pe care BERD îl organizează împreună cu GGF, ODIMM, Consiliul Economic pe lângă Prim-ministrul RM, BAA Gladei și Partenerii și BDC Creative, pentru a explora instrumentele oferite de pagina web și pentru a discuta mediul de afaceri din Moldova și oportunitățile pentru dezvoltarea afacerilor. Înregistrați-vă făcând clic aici.

Noua pagină web www.ghidulafacerii.ebrd.md oferă îndrumări de specialitate pentru a ajuta proprietarii și conducătorii IMM-urilor moldovenești să facă față furnizorilor, clienților și angajaților, să conducă provocările operaționale și financiare și să parcurgă un proces de restructurare. Platforma oferă, de asemenea, întreprinderilor îndrumări juridice în domeniul dreptului corporativ, al ocupării forței de muncă și al insolvabilității, domenii în care întreprinderile mici au o cerere puternică de cunoștințe și informații. Pagina web este structurată în jurul a șase module sau puncte de intrare:

  1. Dezvoltă strategia de business
  2. Gestionează cu succes personalul
  3. Gestionează eficient afacerea
  4. Digitalizează afacerea
  5. Gestionează eficient finanțele
  6. Restructurează afacerea.

Modelele și studiile de caz sprijină îndrumările și ajută utilizatorii să aplice concepte în operațiunile lor de zi cu zi. Nu este necesară înregistrarea pentru a utiliza pagina web.

Pentru a elabora îndrumările pentru întreprinderile moldovenești, echipa BERD a lucrat îndeaproape cu Secretariatul Consiliului Economic de pe lângă Prim-ministru și Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) pentru a crea sinergii, precum și împreună cu alte asociații și organizații de locale de afaceri.

Am consultat stakeholder-ii cheie implicați în proiect. Steven Fisher, ambasadorul Marii Britanii în Moldova, a declarat: „IMM-urile reprezintă aproximativ 30% din PIB-ul Republicii Moldova, 98% din toate afacerile și asigură mai mult de 330.000 de locuri de muncă în țară. Guvernul Marii Britanii este încântat să sprijine această inițiativă excelentă care va ajuta acele companii să supraviețuiască și să prospere, protejând locurile de muncă și mijloacele de trai ale multor mii de cetățeni moldoveni.”

Angela Sax, Șefa oficiului BERD Moldova, a declarat: „Sectorul IMM-urilor din Moldova este un element central pentru țară, inclusiv pentru ocuparea forței de muncă și creșterea economică. Această nouă inițiativă este încă un semn al sprijinului nostru continuu pentru dezvoltarea IMM-urilor prin finanțare, consultanță și asistență tehnică. ”

Iulia Costin, Director general ODIMM a declarat că această platformă virtuală este binevenită pentru antreprenori și va constitui o sursă de informație importantă pentru îmbunătățirea cunoștințelor și abilităților de afaceri ale managerilor și ale personalului companiilor din Moldova.”

Secretariatul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru este sprijinit de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, cu susținerea financiară a Fondului Guvernului Marii Britanii pentru Buna Guvernare.

Stay ahead in a rapidly world. Subscribe to Prysm Insights,our monthly look at the critical issues facing global business.