CONSILIUL ECONOMIC PE LÂNGĂ PRIM-MINISTRUL RM

img
Language

Secretariatul Consiliului Economic în discuție cu Echipa Economică Germană

11 februarie 2021 –  Secretariatul Consiliului Economic a avut o întrevedere cu Coordonatorul German Economic Team (GET),  Ricardo Giucci și noul manager pentru Moldova al GET Carolin Busch.

În cadrul ședinței au fost discutate activitățile asupra cărora se colaborează deja, cum ar fi  optimizarea poverii de raportare și elaborarea unor soluții din Foaia de parcurs privind digitizarea economiei și facilitarea comerțului electronic, dar și alte oportunități de colaborare pe viitor.

Părțile au convenit să asigure un  schimb de idei și necesități pentru comunitatea de afaceri, pentru care ar putea fi solicitată asistența GET.

GET a împărtășit cu Secretariatul și alte produse realizate până la moment, precum ediția recentă Monitorului economic pentru Moldova, care a fost publicată în ianuarie 2021 care poate fi accesată la acest link  https://www.german-economic-team.com/moldau/en/economic-monitor-issue-13-january-2021/

Finanțat de Ministerul Federal pentru Afaceri Economice și Energie, Echipa Economică Germană (GET) oferă consultanță guvernelor din Moldova, Georgia, Ucraina, Belarus și Uzbekistan în probleme de politică economică.

Secretariatul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru este sprijinit de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, cu susținerea financiară a Fondului Guvernului Marii Britanii pentru Buna Guvernare și de proiectul Corporației Internaționale Financiare Reforma climatului investițional, finanțat de Agenția de Dezvoltare Internațională a Guvernului Suediei.

Stay ahead in a rapidly world. Subscribe to Prysm Insights,our monthly look at the critical issues facing global business.