CONSILIUL ECONOMIC PE LÂNGĂ PRIM-MINISTRUL RM

The Secretariat of the Economic Council to the Prime Minister is supported by the European Bank for Reconstruction and Development, funded by the UK Government’s Good Governance Fund
img
Language

Parteneriat pentru dezvoltarea economiei Republicii Moldova

3 decembrie 2020 – Atunci când două instituții conștientizează că prioritățile lor coincid și activitatea este orientată spre același obiectiv – de a facilita dialogul dintre mediul de afaceri și instituțiile statului – în mod firesc apare necesitatea unui parteneriat menit să consolideze eforturile în această direcție. Instituția Publică „Agenția de Guvernare Electronică” (AGE) și Secretariatul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministrul RM (SCE) au semnat un Memorandum de colaborare, prin care își propun să contribuie la calitatea dialogului dintre reprezentanții comunității de afaceri și factorii de decizie guvernamentali din Republica Moldova, se arată într-un comunicat al Agenției de Guvernare Electronică.

Potrivit documentului, partenerii vor face schimb de informații despre activitățile lor și vor organiza acțiuni comune relevante pentru dezvoltarea unui climat social-economic favorabil și a unui mediu de afaceri atractiv investițiilor.

Printre obiectivele principale ale partenerilor se numără facilitarea dialogului dintre reprezentanții comunității de afaceri și factorii de decizie guvernamentali, precum și implementarea politicilor de modernizare a serviciilor guvernamentale și de e-Transformare a guvernării, prin oferirea soluțiilor eficiente pentru creșterea calității serviciilor.

Memorandumul de colaborare a fost semnat electronic de către Iurie Țurcanu, Director al Agenției de Guvernare Electronică și Ion Lupan, Șeful Secretariatului Consiliului Economic pe lângă Prim-ministrul RM.

În același context, Agenția de Guvernare Electronică și Secretariatul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministrul RM organizează în data de 8 decembrie 2020, Consultări publice privind lansarea Portalului guvernamental al antreprenorului în Republica Moldova. Acțiunea are loc în cadrul campaniei de comunicare cu genericul „10 ani de e-Guvernare – servicii electronice pentru fiecare”, desfășurată de AGE cu prilejul unui deceniu de la crearea instituției, în perioada 10. (Alprazolam) 10.2020 – 20.12.2020.

Secretariatul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru, este sprijinit de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, cu susținerea financiară a Fondului Guvernului Marii Britanii pentru Buna Guvernare și de către proiectul grupului Băncii Mondiale „Reforma climatului investițional”, finanțat de Guvernul Suediei.

Stay ahead in a rapidly world. Subscribe to Prysm Insights,our monthly look at the critical issues facing global business.