CONSILIUL ECONOMIC PE LÂNGĂ PRIM-MINISTRUL RM

The Secretariat of the Economic Council to the Prime Minister is supported by the European Bank for Reconstruction and Development, funded by the UK Government’s Good Governance Fund
img
Language

Un Memorandum de Colaborare a fost semnat între Secretariatul Consiliului Economic și ANOFM

22 septembrie 2020 – Secretariatul Consiliului Economic și Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă își consolidează eforturile în promovarea și comunicarea acțiunilor despre stimularea creării locurilor de munca și reducerii șomajului în Republica Moldova.

În acest sens a fost semnat un Memorandum de Colaborare dintre cele două entități. O primă acțiune din cadrul acestui acord ține de informarea sectorului asociativ, membri ai Consiliului Economic, despre 5 acțiuni de interes social promovate în această perioadă de ANOFM.

Este vorba despre facilitățile de care poate beneficia angajatorul din partea statului pentru instruirea la locul de muncă a șomerilor, angajarea în câmpul muncii a persoanelor vulnerabile, adaptarea locurilor  de muncă pentru persoanele cu dizabilități și stimularea creării locurilor de muncă și reducerii șomajului în localitățile rurale.

Aceste subiecte sunt extrem de actuale în această perioadă, au menționat reprezentanții celor două entități. Potrivit șefului Secretariatului Consiliului Economic Ion Lupan, acțiunile promovate de ANOFM trebuie să fie cunoscute de un număr cât mai mare de agenți economici  și potențiali angajați. Oamenii trebuie să fie informați despre oportunitățile de care pot beneficia în această perioadă dificilă. Iar Secretariatul Consiliului Economic se va angaja plenar în susținerea acțiunilor de comunicare în rândul membrilor platformei, a menționat Ion Lupan.

La rândul său Directorul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă Raisa Dogaru a subliniat importanța semnării Memorandumului de Colaborare cu Secretariatul Consiliului Economic în contextul în care Consiliul Economic este cea mai mare platformă de dialog public privat din Moldova unde vocea businessului este cel mai bine auzită. Astfel prin intermediul Consiliului ANOFM va fi la curent cu toate solicitările comunității de afaceri, inclusiv pe marginea activităților Agenției.

În cadrul aceluiași eveniment părțile au convenit să organizeze în cadrul platformei Consiliului Economic, la începutul lunii octombrie 2020, a webinarului ”Facilități oferite antreprenorilor pentru crearea locurilor de muncă și reducerea șomajului”.

ANOFM este autoritatea administrativă subordonată Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, împuternicită să asigure implementarea politicii în domeniul promovării ocupării forței de muncă, migrației forței de muncă și asigurării de șomaj.

Secretariatul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru este sprijinit de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, cu susținerea financiară a Fondului Guvernului Marii Britanii pentru Buna Guvernare și de proiectul Corporației Internaționale Financiare Reforma climatului investițional, finanțat de Agenția de Dezvoltare Internațională a Guvernului Suediei.

 

Secretariatul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru este sprijinit de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, cu susținerea financiară a Fondului Guvernului Marii Britanii pentru Buna Guvernare.

Stay ahead in a rapidly world. Subscribe to Prysm Insights,our monthly look at the critical issues facing global business.