CONSILIUL ECONOMIC PE LÂNGĂ PRIM-MINISTRUL RM

img
Language

Legea privind procedura de stabilire a încălcărilor și aplicarea de sancțiuni legate de prevenirea spălării banilor

21 mai 2020 – Secretariatul Consiliului Economic a intervenit la începutul acestui an, în comun cu Confederația Națională a Patronatului pe marginea proiectului de Lege privind procedura de stabilire a încălcărilor și aplicarea de sancțiuni legate de prevenirea spălării banilor.

Implicarea experților pe marginea acestui document a fost dictată de alertările făcute de comunitatea de afaceri.

Secretariatul Consiliului Economic în comun cu reprezentanți sectorului asociativ, a lucrat la îmbunătățirea documentului, majoritatea propunerilor fiind acceptate de Ministerul Justiției și aprobate de Guvern. În cele din urmă, Parlamentul a adoptat această lege, cu mai multe propuneri enunțate în cadrul platformei Consiliului Economic. 

Secretariatul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru este sprijinit de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, cu susținerea financiară a Fondului Guvernului Marii Britanii pentru Buna Guvernare și de proiectul Corporației Internaționale Financiare Reforma climatului investițional, finanțat de Agenția de Dezvoltare Internațională a Guvernului Suediei.


Stay ahead in a rapidly world. Subscribe to Prysm Insights,our monthly look at the critical issues facing global business.