CONSILIUL ECONOMIC PE LÂNGĂ PRIM-MINISTRUL RM

The Secretariat of the Economic Council to the Prime Minister is supported by the European Bank for Reconstruction and Development, funded by the UK Government’s Good Governance Fund
img
Language

Guvernul instituie moratoriu la controale asupra activităţii de întreprinzător

24 martie 2020 – Moratoriul de instituie de azi și până pe 1 iunie 2020, în conformitate cu decizia Comisiei pentru Situații Excepționale. Măsura se impune cu scopul susținerii mediului de afaceri, afectat de consecințele impunerii restricțiilor de prevenire a pandemiei COVID-19.

Astfel moratoriul se instituie asupra controlului de stat, inclusiv fiscal, financiar, privind calitatea produselor/serviciilor, parametrii tehnologici şi/sau cerinţele specifice pentru genul de activitate desfăşurat. De asemena nu se vor efectua controale privind respectarea normelor de protecţie a muncii, planificat sau inopinat. Controale nu se vor face de către organele abilitate cu dreptul de a iniţia controale în baza prevederilor Legii nr.131/2012 privind controlul de stat asupra activităţii de întreprinzător, ale Codului fiscal nr.1163/1997, ale Legii nr.171/2012 privind piaţa de capital, ale Legii nr.320/2012 cu privire la activitatea Poliţiei şi statutul poliţistului, precum şi ale altor acte normative care reglementează controlul de stat.

Mai multe detalii găsiți aici.

De menționat că solicitarea de impunere a moratoriului asupra controalelor a venit din partea asociațiilor de business, membre ale Consiliului Economic, enunțate pe 18 martie în cadrul întrevederii sectorului asociativ și al Secretariatului Consiliului Economic cu prim-ministrul RM.

Secretariatul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru, este sprijinit de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, cu susținerea financiară a Fondului Guvernului Marii Britanii pentru Buna Guvernare și de către proiectul grupului Băncii Mondiale „Reforma climatului investițional”, finanțat de Suedia.

 

 

Secretariatul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru este sprijinit de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, cu susținerea financiară a Fondului Guvernului Marii Britanii pentru Buna Guvernare.

Stay ahead in a rapidly world. Subscribe to Prysm Insights,our monthly look at the critical issues facing global business.