CONSILIUL ECONOMIC PE LÂNGĂ PRIM-MINISTRUL RM

The Secretariat of the Economic Council to the Prime Minister is supported by the European Bank for Reconstruction and Development, funded by the UK Government’s Good Governance Fund
img
Language

Businessul, Donatorii, instituțiile statului și organizațiile de cercetare și-au expus părerea despre Consiliului Economic

Percepția membrilor Consiliului Economic despre această platformă s-a îmbunătățit. Așa arată rezultatele sondajului de opinie pe care îl efectuează în fiecare jumătate de an Secretariatul Consiliului Economic.

Dacă în august 2019, 12 la sută din respondenți și-au exprimat dezacordul parțial cu părerea că Consiliul Economic este un mecanism eficient de promovare a unui dialog între Guvern și comunitatea de afaceri, atunci rezultatele sondajului din ianuarie 2020, arată 0% de astfel de răspunsuri pentru această întrebare.

S-a îmbunătățit percepția membrilor Consiliului și despre faptul că Consiliul Economic activează într-o manieră deschidă, incluzivă, prietenoasă și transparentă. În anul trecut 4% erau în dezacord total cu această afirmație. Ultimul sondaj nu a mai înregistrat astfel de răspunsuri.

Per general 99 la sută din respondenți cred că Consiliul Economic promovează doar inițiative care corespund intereselor mediului de afaceri, bunelor practici internaționale și care sunt susținute de comunitatea internațională.

Iar cu afirmația că Consiliul Economic are un rol important în promovarea reformelor economice și trebuie să activeze în perioada următoare, 88% sunt total de acord, iar 12% sunt parțial de acord.

Sondajul bianual în rândul membrilor Consiliului Economic a fost realizat în perioada ianuarie 2020, totalizarea rezultatelor fiind efectuată între 1-14 februarie 2020.

Consiliul Economic are 118 membri, printre care 56 de asociații de business, 8 reprezentanți ai comunității de cercetare, 11 reprezentanți ai organizațiilor internaționale active în domeniul reformelor mediului de afaceri și 43 de reprezentanți ai autorităților și instituțiilor publice.

La sondaj au participat 64 din 118 de membri ai Consiliului Economic. Participarea la sondaj este voluntară și anonimă.

Descarcă rezultatele Sondajului din Ianuarie 2020

Secretariatul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru, este sprijinit de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, cu susținerea financiară a Fondului Guvernului Marii Britanii pentru Buna Guvernare și de către proiectul grupului Băncii Mondiale „Reforma climatului investițional”, finanțat de Suedia.

 

Stay ahead in a rapidly world. Subscribe to Prysm Insights,our monthly look at the critical issues facing global business.