CONSILIUL ECONOMIC PE LÂNGĂ PRIM-MINISTRUL RM

img
Language

octombrie2019

14.00 patenta de întreprinzător

Subiectul patentei de întreprinzător pus în discuție la Secretariatul Consiliului Economic de către reprezentanții Ministerului Economiei și Infrastructurii, Ministerului Finanțelor și ai Serviciului Fiscal.

15.00 exportul de nuci

Experții Secretariatului Consiliului Economic participă la dezbateri pe marginea subiectului exportului de nuci. Discuțiile sunt organizate de Corpul de Control al Prim-ministrului.

10.00 servicii poștale

Subiectul demonopolizării serviciilor poștale în RM este discutat la Secretariatul Consiliului Economic.

8.00 plăți electronice

Subiectul plăților electronice este dezbătut cu participarea experților Secretariatului Consiliului Economic, deputați, ai Băncii Naționale și a ministerelor de resort.

14.00 comerț internațional de mărfuri

Informarea companiilor care fac comerț internațional de mărfuri despre instrumente de facilitare a acestui proces va avea loc în cadrul platformei Consiliului Economic. Aceste instrumente au scopul de a reduce costurile și timpul necesar vămuirii.  

14.00 legea 279

Reprezentanții autorităților discută de comun cu experții Secretariatului Consiliului Economic implementarea legii nr. 279 cu privire la informarea  consumatorilor.

14.00 Ghișeul unic

Experții Secretariatului Consiliului Economic participă la discuții cu responsabili din cadrul instituțiilor statului, cu privire la raportarea prin intermediul Ghișeului Unic.

13.00 Ghișeul unic

Raportarea prin intermediul Ghișeului unic discutată de experți ai Secretariatului Consiliului Economic și responsabili din cadrul instituțiilor de resort.

10.00 risipa alimentară

Experți de la Corporația Financiară Internațională, de la Secretariatul Consiliului Economic și reprezentanți ai Ministerului Economiei și Infrastructurii de comun cu cei ai Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului expertizează reglementări care să ajute la punerea în aplicare a viitoarei legi cu privire la risipa alimentară.

14.00 Munca prin agent de muncă temporară

Reprezentanții comunității de afaceri semnalează lipsa unor reglementări legislative privind ”Munca prin agent de muncă temporară”, ce ar facilita procesul de angajare a lucrătorilor pentru perioade scurte. Dezbaterea subiectului va avea loc în cadrul Grupului de lucru 4 – ,,Rеduсеrеa oсupării informalе și a fenomenului ,,salariilor în pliс”. Detaliile ședinței: Data: 10.10.2019 Ora: 14.00 Locație: […]

Căutare

Mai citește